Header

Anca Cernoschi

September 19th, 2011 | Posted by admin in Anca Cernoschi | Nud | Portraits | Timisoara

Anca Cernoschi. Fotograf roman. Timisoara. Licentiata in arte decorative si fotografie. Specializata in portret si nud.Participa la numeroase expozitii si are aparitii in publicatii interne si internationale.
http://ancacernoschi.blogspot.com/ – desemnat cel mai bun blog de fotografie de nud, in 2010.

Mi s-a spus de nenumarate ori ca “se simte mana de femeie” in lucrarile mele. Aceasta se intampla mai ales cu portretele-nud, intime, auto-portretele, nudurile sugerate, fotografiile erotice, cele care erau frumoase, estetice, unde modelului i se creaza cadrul ideal pentru a fi pus in valoare si lasat sa isi spuna povestea. In aceste tipuri de nud femeile-fotograf pot avea un avantaj, acela ca modelul se simte mai in largul sau dar aceasta este una dintre putinele diferente, relatia model-fotograf fiind esentiala aici.

Din contra, in celelalte tipuri de nud, aportul modelului in crearea cadrului scade, mai ales in cele abstracte, conceptuale, sculpturale, corp vs. natura, viziunea fotografului este esentiala, aici devin aproape insesizabile diferentele intre cele doua sexe, poate doar in abordarea temelor.

Ma atrag ambele categorii mari de nud, le abordez in paralel, prima datorita apropierii de oameni, descoperirii lor, interactiunii cu ei, fiind in mod constant si un test pentru mine; iar a doua pentru ca necesita mereu o evolutie, un studiu al artei si nu numai, fiind un alt fel de test.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...DOWNLOAD PDF: Download PDF

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *